Close

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.
Meer informatie

VLAM
  • Contact
  • Pers
  • Links
  • nl
  • en
  • de
  • fr
Show menu
  • Home
  • Over ons
  • Feiten en cijfers
  • Bijdragen
  • Vacatures
  • Onze websites
  • Webwinkel
Previous Next

31 jan – 7 feb: week van het konijn - 28.01.2019

VLAM zet konijn extra in de kijker tijdens “De week van het konijn” (31 jan – 7 feb).
In samenwerking met de supermarkten en zelfstandige slagers vestigen we de aandacht op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn.
Kookinspiratie vind je ook terug op lekkervanbijons.be/konijn. De video’s met stappenplannen focussen op haalbare recepten voor elke dag.

Nog niet zeker of jij wel voor konijn zal kiezen tijdens de week van het konijn ? Overtuig jezelf dan met deze vijf ijzersterke troeven van konijn:

1. Zowel konijn in zijn geheel als de delen zijn overheerlijk

Konijn kan je kopen in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens.

2. Mager en overladen met smaak

Konijn is bekend om zijn fijne smaak. Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager stukje vlees dat makkelijk verteerbaar is. Konijn bevat gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g.

3. Bron van omega 3-vetzuren

Wist je dat konijn vier keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.

4. Van maandag tot feestdag

Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Konijn doet het ook uitstekend in de wok, op de grill of in de pan. Een slaatje of soepje met konijn ? Natuurlijk! Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht. Eenvoudig, licht of feestelijk, konijn kan het allemaal aan.

5. IJzersterk stukje vlees

Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een goeie stoofschotel met konijn is zonder twijfel de lekkerste remedie. Konijn bevat immers veel ijzer.

lekkervanbijons.be/konijn

 

Nieuws

  • Drie winterse vleesbereidingen krijgen Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.BE

    Vlees van Kempens lam, gekookt keelstuk uit het Meetjesland en Sint-Antoniusbeuling zijn door de sectorgroep Streekproducten van VLAM erkend als Vlaams traditioneel streekproduct. Zij mogen voortaan het label STREEKPRODUCT.BE aanbrengen op hun product.

    Lees meer

  • Ivan Menten van restaurant Lèche Plat uit Arendonk

    Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2014.
    Al voor de 25ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, pladijs, als hoofdingrediënt.
    Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om op 18 november live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo.

    Lees meer

  • Zes lekkernijen krijgen erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct

    De tweede erkenningsronde van 2017 voor traditionele Vlaamse streekproducten bekroont zes verwenproducten met het Vlaams label STREEKPRODUCT.be. Vijf lekkere gebakvormen uit Oost-Vlaanderen en Limburg en één unieke traditie aan de kust, Oostendse oesters. De erkenningen voor het gebak zijn er voor producenten van Adriaan Brouwertaart uit Oudenaarde, bakkemoezevlaai uit Limburg, Gentse vlaai, geuteling uit Elst en Geraardsbergse mattentaart.

    Lees meer

  • Www.rechtvanbijdeboer.be bundelt initiatieven van rechtstreekse verkoop

    Hoevewinkels, boerenmarkten, automaten, zelfpluktuinen, groenteabonnementen of voedselteams. Het zijn allemaal voorbeelden van de korte keten: de boer verkoopt zijn producten rechtstreeks aan de consument. Op de nieuwe overkoepelende website www.rechtvanbijdeboer.be vind je snel en eenvoudig een verkooppunt in je buurt.

    Lees meer

Nieuwsarchief

Beurzen & producten in beeld

© VLAM vzw | Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing
Toegankelijkheidsverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Privacyerklaring | Cookieverklaring

×
Previous Next

Lekker van bij ons - inspiratie voor elk moment

Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met de producten van bij ons kan je alle kanten uit. Onze producten zijn bovendien altijd streng gecontroleerd, en van de beste kwaliteit. Het resultaat van veel liefde en vakmanschap. Je beperkt er trouwens meteen je voedselkilometers mee.

Laat je inspireren door de seizoenen, snuister door de kookfiches en ontdek onze heerlijke recepten.

Aardappelen, snel klaar

Aardappelen passen perfect in een moderne keuken. Snelle en creatieve aardappelreceptjes vind je op www.aardappel.be. Denk maar aan aardappelcupcakes, frittata of aardappelsalades. Ook de liefhebbers van de klassiekers kunnen er terecht voor bv. een heerlijke aardappelgratin of puree op z'n best.

Visit website

Vlaamse visserij kiest voor duurzame vangstmethoden

Onze Vlaamse vissers hebben oog voor duurzame visserijmethoden. Ze schakelen over naar vangstmethoden die minder brandstof verbruiken en die weinig impact hebben op het milieu. Door te kiezen voor een vis van het seizoen, combineer je bovendien vis van topkwaliteit, die buiten het paaiseizoen gevangen werd en voldoende beschikbaar is.

Laat je dus eens inspireren in onze viskalender!

 

Groen van bij ons

Groenvanbijons.be is de referentie voor de groenliefhebber. Een uitgebreide plantengids maakt je wegwijs in het brede assortiment bloemen en planten. Verder zijn er heel wat groentips en bieden de fotoalbums inspiratie voor wie zelf aan de slaag wil. Of heb je even wat hulp nodig in de tuin? In onze handige databank vind je zeker een geschikte tuinaannemer in je buurt.

Visit website

Kazen van bij ons, dan weet je dat 't goed is

De nieuwe VLAM-campagne voor Belgische kazen baadt in een sfeer van gezelligheid. We zien daarin tal van mensen die genieten van een blokje of sneetje kaas, alleen of in gezelschap. Vooral de kleine en grotere momenten waarop de Belg geniet van een stukje kaas komen aan bod, van een rolletje kaas in een kinderhand tot een gezellige kaasschotel onder vrienden.

Visit website

Witloof

De Belg is met een gemiddelde van 6,5 kg per jaar de grootste witloofconsument ter wereld. Maar witloof wordt wel in alle wereldkeukens gebruikt, in alle seizoenen en volgens heel diverse bereidingen.

Go to page

Er zit zoveel in een ei

Eieren zijn gemakkelijk en snel te bereiden en relatief lang houdbaar in de koelkast. Handig dus om ze altijd in huis te hebben. Je hoeft geen volleerde keukenpiet te zijn om er iets lekkers van te bakken. Een hartige omelet, een spiegelei, een frittata of als basisingrediënt voor pannenkoeken, gebak, sausen, soufflés… Met een ei kan je volop variëren en creatief zijn.

Visit website

Vlees van bij ons - Veilig, voedzaam, verantwoord

Vlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord geproduceerd.

Wie vragen heeft over vlees van bij ons, kan terecht op www.vlees.be. Niet alleen vind je hier veel info over de diverse versnijdingen van rund-, kalfs- en varkensvlees en recepten, de website bundelt ook de actuele info over de voedingsaspecten van vlees, de controles en de inspanningen die de vleesketen levert om de druk op het milieu te verkleinen en het dierenwelzijn te waarborgen.

Visit website