Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.
Meer informatie
31 jan – 7 feb: week van het konijn -
VLAM zet konijn extra in de kijker tijdens “De week van het konijn” (31 jan – 7 feb).
In samenwerking met de supermarkten en zelfstandige slagers vestigen we de aandacht op de veelzijdigheid aan bereidingen met konijn.
Kookinspiratie vind je ook terug op lekkervanbijons.be/konijn. De video’s met stappenplannen focussen op haalbare recepten voor elke dag.
Nog niet zeker of jij wel voor konijn zal kiezen tijdens de week van het konijn ? Overtuig jezelf dan met deze vijf ijzersterke troeven van konijn:
1. Zowel konijn in zijn geheel als de delen zijn overheerlijk
Konijn kan je kopen in zijn geheel of versneden in panklare porties: bouten, rug, schouders, filets, medaillons. Snel, makkelijk en naar ieders maat en wens.
2. Mager en overladen met smaak
Konijn is bekend om zijn fijne smaak. Achter deze sappige smaaksensatie schuilt een mager stukje vlees dat makkelijk verteerbaar is. Konijn bevat gemiddeld slechts ongeveer 9 g vet per 100 g. Een bout doet nog beter met gemiddeld 4 g vet per 100 g.
3. Bron van omega 3-vetzuren
Wist je dat konijn vier keer meer omega 3-vetzuren bevat dan zalm? Dat hoge gehalte is mede te danken aan de uitgebalanceerde voeding die konijnen krijgen met onder meer luzerne en lijnzaad.
4. Van maandag tot feestdag
Niet enkel een stoofpotje op grootmoederswijze is goddelijk. Konijn doet het ook uitstekend in de wok, op de grill of in de pan. Een slaatje of soepje met konijn ? Natuurlijk! Met konijn maak je elke dag van de week een makkelijk en origineel gerecht. Eenvoudig, licht of feestelijk, konijn kan het allemaal aan.
5. IJzersterk stukje vlees
Wie een tekort aan ijzer heeft, is sneller vermoeid. Nu en dan een goeie stoofschotel met konijn is zonder twijfel de lekkerste remedie. Konijn bevat immers veel ijzer.