Close

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.
Meer informatie

VLAM
  • Contact
  • Pers
  • Links
  • nl
  • en
  • de
  • fr
Show menu
  • Home
  • Over ons
  • Feiten en cijfers
  • Bijdragen
  • Vacatures
  • Onze websites
  • Webwinkel
Previous Next

Altijd tijd voor een ei - 14.03.2017

Op Wereldeidag vorig jaar, 14 oktober 2016, maakten de Ladies with l’eggs voor het eerst hun opwachting op een persevent in Kruishoutem, de eiergemeente bij uitstek in Vlaanderen.
Deze spontane vereniging van een 12-tal leghennenhoudsters spant zich in om de troeven van het ei persoonlijk aan de man of vrouw te brengen. Daarbij wordt de toehoorder ook getrakteerd op interessante weetjes over het ei, de legkip en ‘het leven zoals het is’ op een leghennenbedrijf.


De drukbezochte publieksbeurs Ladies Fair van het magazine Goed Gevoel, die plaatsvindt van 24 tot 26 maart in Flanders Expo Gent, is het eerste event op de agenda van de Ladies in 2017. In overleg met VLAM werd een programma uitgewerkt om de aanwezigheid van de Ladies tot een weergaloos succes te maken.


VLAM zorgt ervoor dat de Ladies niet met lege handen op de beurs staan, wel integendeel. Er werd een gloednieuwe receptenfolder in elkaar getimmerd met 6 frisse eirecepten, bruikbaar op verschillende eetmomenten van de dag. De folder, getiteld ‘Altijd tijd voor een ei’, is doorspekt met nuttige weetjes over het ei. De Ladies zullen de receptenfolders uitdelen. Verder zijn er ook draagtassen te winnen.
Op vrijdag- en zaterdagnamiddag richten de Ladies een kookworkshop in waarop de bezoekers 3 recepten uit de gloednieuwe folder leren maken. Op zondagmiddag worden er eierhapjes uitgedeeld op de stand van Ons.

De nieuwe recepten met ei zijn uiteraard ook terug te vinden op lekkervanbijons.be en zullen ook via sociale media gepromoot worden.

Nieuws

  • Drie winterse vleesbereidingen krijgen Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.BE

    Vlees van Kempens lam, gekookt keelstuk uit het Meetjesland en Sint-Antoniusbeuling zijn door de sectorgroep Streekproducten van VLAM erkend als Vlaams traditioneel streekproduct. Zij mogen voortaan het label STREEKPRODUCT.BE aanbrengen op hun product.

    Lees meer

  • Ivan Menten van restaurant Lèche Plat uit Arendonk

    Ivan Menten van restaurant Lèche Plat in Arendonk is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2014.
    Al voor de 25ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, pladijs, als hoofdingrediënt.
    Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om op 18 november live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo.

    Lees meer

  • Zes lekkernijen krijgen erkenning als Vlaams traditioneel streekproduct

    De tweede erkenningsronde van 2017 voor traditionele Vlaamse streekproducten bekroont zes verwenproducten met het Vlaams label STREEKPRODUCT.be. Vijf lekkere gebakvormen uit Oost-Vlaanderen en Limburg en één unieke traditie aan de kust, Oostendse oesters. De erkenningen voor het gebak zijn er voor producenten van Adriaan Brouwertaart uit Oudenaarde, bakkemoezevlaai uit Limburg, Gentse vlaai, geuteling uit Elst en Geraardsbergse mattentaart.

    Lees meer

  • Www.rechtvanbijdeboer.be bundelt initiatieven van rechtstreekse verkoop

    Hoevewinkels, boerenmarkten, automaten, zelfpluktuinen, groenteabonnementen of voedselteams. Het zijn allemaal voorbeelden van de korte keten: de boer verkoopt zijn producten rechtstreeks aan de consument. Op de nieuwe overkoepelende website www.rechtvanbijdeboer.be vind je snel en eenvoudig een verkooppunt in je buurt.

    Lees meer

Nieuwsarchief

Beurzen & producten in beeld

© VLAM vzw | Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing | Toegankelijkheidsverklaring | Gebruiksvoorwaarden

×
Previous Next

Lekker van bij ons - inspiratie voor elk moment

Van simpel en puur tot echte smaakexplosies, met de producten van bij ons kan je alle kanten uit. Onze producten zijn bovendien altijd streng gecontroleerd, en van de beste kwaliteit. Het resultaat van veel liefde en vakmanschap. Je beperkt er trouwens meteen je voedselkilometers mee.

Laat je inspireren door de seizoenen, snuister door de kookfiches en ontdek onze heerlijke recepten.

Aardappelen, snel klaar

Aardappelen passen perfect in een moderne keuken. Snelle en creatieve aardappelreceptjes vind je op www.aardappel.be. Denk maar aan aardappelcupcakes, frittata of aardappelsalades. Ook de liefhebbers van de klassiekers kunnen er terecht voor bv. een heerlijke aardappelgratin of puree op z'n best.

Visit website

Vlaamse visserij kiest voor duurzame vangstmethoden

Onze Vlaamse vissers hebben oog voor duurzame visserijmethoden. Ze schakelen over naar vangstmethoden die minder brandstof verbruiken en die weinig impact hebben op het milieu. Door te kiezen voor een vis van het seizoen, combineer je bovendien vis van topkwaliteit, die buiten het paaiseizoen gevangen werd en voldoende beschikbaar is.

Laat je dus eens inspireren in onze viskalender!

 

Groen van bij ons

Groenvanbijons.be is de referentie voor de groenliefhebber. Een uitgebreide plantengids maakt je wegwijs in het brede assortiment bloemen en planten. Verder zijn er heel wat groentips en bieden de fotoalbums inspiratie voor wie zelf aan de slaag wil. Of heb je even wat hulp nodig in de tuin? In onze handige databank vind je zeker een geschikte tuinaannemer in je buurt.

Visit website

Kazen van bij ons, dan weet je dat 't goed is

De nieuwe VLAM-campagne voor Belgische kazen baadt in een sfeer van gezelligheid. We zien daarin tal van mensen die genieten van een blokje of sneetje kaas, alleen of in gezelschap. Vooral de kleine en grotere momenten waarop de Belg geniet van een stukje kaas komen aan bod, van een rolletje kaas in een kinderhand tot een gezellige kaasschotel onder vrienden.

Visit website

Witloof

De Belg is met een gemiddelde van 6,5 kg per jaar de grootste witloofconsument ter wereld. Maar witloof wordt wel in alle wereldkeukens gebruikt, in alle seizoenen en volgens heel diverse bereidingen.

Go to page

Er zit zoveel in een ei

Eieren zijn gemakkelijk en snel te bereiden en relatief lang houdbaar in de koelkast. Handig dus om ze altijd in huis te hebben. Je hoeft geen volleerde keukenpiet te zijn om er iets lekkers van te bakken. Een hartige omelet, een spiegelei, een frittata of als basisingrediënt voor pannenkoeken, gebak, sausen, soufflés… Met een ei kan je volop variëren en creatief zijn.

Visit website

Vlees van bij ons - Veilig, voedzaam, verantwoord

Vlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord geproduceerd.

Wie vragen heeft over vlees van bij ons, kan terecht op www.vlees.be. Niet alleen vind je hier veel info over de diverse versnijdingen van rund-, kalfs- en varkensvlees en recepten, de website bundelt ook de actuele info over de voedingsaspecten van vlees, de controles en de inspanningen die de vleesketen levert om de druk op het milieu te verkleinen en het dierenwelzijn te waarborgen.

Visit website